Jordens dag!

Idag är det ”Earth day” som instiftades för 50 år sedan för att uppmärksamma de globala miljöproblemen. Även FN har utsett den 22 april till ”International Mother Earth Day”. Detta uppmärksammande av jorden behövs mer än någonsin. Den grundläggande frågan är: vilken framtid önskar vi vår jord? Enligt Agenda 2030 har vi lite mindre än 10 år på oss att ställa om för att förhindra den klimatkris som hotar runt hörnet.

På Jordens dag vill jag därför lyfta fram Johan Ehrenbergs bok Hoppet för klimatet (2019). Ehrenberg förklarar:  Det här är en bok om hopp och det är du som är hoppet – alla kan rädda världen.

Och boken inger verkligen hopp, inte minst för att den är fylld med exempel på handling, råd och tips på vad alla kan göra – här och nu och omedelbart. Johan Ehrenberg är en ”do-er”, hans många projekt går före och visar att det inte behöver vara så krångligt att göra rätt. Nästan alltid bevisar han dessutom att det är billigare att göra gott för klimatet. Det måste väl ändå vara helt oslagbart argument. Vem kan säga emot det?

Johan Ehrenbergs bok Hoppet för klimatet. Så enkelt räddar vi världen (2019) finns både som e-bok & ljudbok.Nyckelord: Framtidshopp, tillsammans och mycket sol-el.

Lämna ett svar