Nu sätter vi igång!

Idén att starta ett grönt bokcirkelprojekt på Stadsbiblioteket i Göteborg omvandlades hastigt till ett projekt att starta gröna digitala bokcirklar.

Vi lever i en tid av dystopiska fantasier – nu plötsligt – i en dystopisk realitet. Men desto mer behöver vi andra berättelser som talar om hopp, konkreta vägar framåt, om hur vi kan ta kontrollen över kris och klimathot, ställa om, skapa rättvisa och tusen andra saker som skulle kunna leda mot en verklig och snabb klimatomställning. För en sådan behöver jorden, en sådan behöver vi!

Hur förfärlig och hemsk denna pandemi än är kan vi inte sluta tänka tanken att ett litet fönster mot en mer genomgripande omställning nu faktiskt står på glänt. Och den chansen måste vi ta! Vi kanske skulle kunna enas om – här och nu – att vissa saker, vissa tidigare vanor och vissa klimatosmarta sätt att leva inte är värda att stödja och ta med oss in i framtiden. Krisen skulle kunna leda till omställning.

Därför har vi startat detta projekt. Vi ville skapa en plattform där människor kan mötas, läsa böcker med klimat och miljö-tematik, bilda sig i hållbarhetsfrågor och inspireras tillsammans för att samtala om verklig omställning. Vi ville skapa ett digitalt rum att dela idéer och råd med varandra. Vi ville göra något konkret för att medverka till omställning och till en klimatsmartare framtid.  På hemsidan hittar ni en samling böcker med klimat och miljö-tema – både faktaböcker och skönlitteratur – och diskussionshandledningar att ha som underlag för samtal om man vill.

Är du ensam och isolerad – inga problem. På hemsidan berättar vi både om möjlighet att hitta samtalskompisar och hur ni gör om ni redan är ett gäng som skulle vilja starta en Grön bokcirkel.

Vi hoppas ni tycker Gröna bokcirklar en god idé! I så fall sätter vi igång!
Glad bok-påsk hälsar Gröna cirklar!

Nu kör vi!

Lämna ett svar